Spar på energien i din bolig

Der kan være mange ting i boligen, hvor der kan spares på energiforbruget. Men det kan være svært at få et overblik over, hvor man kan starte med at sætte ind, og hvilket sted der er der vil give det bedste resultat. Noget af det første som du kan gøre, er, at kigge på dit varmeforbrug og elforbrug på en grundig måde. Her er altid hjælp og gode råd at hente, hvad end du søger. Det kan være, at du tror dit forbrug er for højt, og det kan der være mange grunde til. Derfor er det vigtigt at undersøge, hvordan du kan komme den høje regning til livs og få en stor besparelse. Det vil være til stor gavn i fremtiden, så det er en god ide at komme i gang med at udforske situationen.

Spar på energien ved dit varmeforbrug

Har du en fornemmelse af, at din varmeregning er en smule høj, er det et godt sted at starte for at undersøge muligheder for din bolig. Der er forskellige grunde til, at varmeforbruget er i den høje ende. En af tingene, som du kan se på, er husets tilstand. Hvor godt er det isoleret. Hvor godt bliver temperaturen holdt i boligen, når det er koldt udenfor. Det er en meget afgørende faktor i forhold til dit varmeforbrug. Noget andet kan også være vinduernes størrelser samt placering. Derudover er der selvfølgelig din opvarmningsform. Alt efter hvilken varmetype du har, kan du sammenligne forbruget på forskellige måder. Ved fjernvarme kan du ved hjælp af din årsopgørelse tjekke forbruget. Her kan du sammenligne med året før. I forhold til hvad du selv kan gøre for at spare på forbruget, er der nogle gode råd. Hvis du for eksempel sænker temperaturen i boligen med 1 grad, kan du spare. Du kan også spare penge ved at mindske forbruget af det varme vand, som bliver brugt til at gå i bad, gøre rent med eller vaske op i. Her kan der være meget at spare ved bare at tænke over det i dagligdagen.

Spar på energien ved dit elforbrug

I forhold til din elregning, er der mange ting i boligen, som bidrager til den høje regning. Meget af forbruget kommer fra apparater til underholdning og herefter til vask og køkkenelementer samt belysning. For at se om forbruget er højt i forhold til det typiske forbrug, kan du sammenligne på nettet. Når du næste gang skal købe apparater til boligen som vaskemaskine, tv eller elpærer til dine lamper, er det en god ide at kigge på energimærkningen. Derved kan du finde de mest energieffektive ting, som kan hjælpe dig med at spare mange penge i dit elforbrug. Her skal du gå efter flest plusser for at få de mest optimale produkter. Ligesom ved varmeforbruget er der også gode råd at hente ved el, som du kan benytte i hverdagen. Det er blandt andet at fylde vaskemaskinen helt op, benytte tørresnoren samt slukke lyset, når du forlader rummet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *