Muldvarpebekæmpelse kan redde din have

De fleste huse herhjemme i det kære Danmark har en have. Den er enten stor eller lille, men generelt så er det et stykke jord, som folk godt kan lide at bruge tid i. Det kan være, at de måske har en fin terrasse eller måske endda er gået så langt, at de har en lille køkkenhave og fra tid til anden supplerer aftensmaden med lidt hjemmedyrkede grøntsager. Haven er altså et sted, som mange af os virkelig nyder at opholde os i og derfor ser vi også gerne, at den holder sig i så fin stand som overhovedet muligt, så den både er flot, men også er dejlig at være ud i. Der kan dog ske nogle ting, så det ikke helt er tilfældet længere og så må man jo gøre alt hvad man kan for at få det problem løst så hurtigt som overhovedet muligt. Specielt i Århus og Randers har der i de seneste år været et stort problem. Det er ikke i haven som sådan, men derimod nærmere under haven, at problemet opstår. Det er nemlig muldvarpe, som graver sig op i græsplænen.

Muldvarpe ødelægger haven permanent

En muldvarp kan da virke som et meget harmløst og sødt dyr, men faktum er bare, at det ret hurtigt kan give dig en ret så grim have. Det giver nemlig disse knolde af jord, som ikke just er pæne på en veltrimmet græsplæne. Men som om det ikke er nok, at der bliver lavet volde af jord, så skal alt denne jord jo komme et sted fra og det er faktisk her, at den store skade bliver udført. De graver nemlig deres tunneler under haven og det jord skubber de så op. Det betyder altså, at du ikke bare har solidt jord under græsplænen men i stedet et net af tunneler. Hvis det spreder sig i stor nok grad, så får du pludselig en virkelig ujævn have, fordi det hele synker sammen og det er altså noget, som man ikke bare kan fikse ved at fjerne lidt jord eller smide det et andet sted hen. Det kræver, at man laver hele undergrunden om, så den kommer til at ligge lige igen, hvorefter man så skal plante alle sine planter eller alt sit græs på ny. Det er altså en meget stor skade, som man ikke ligefrem ønsker sker i ens have.

Få professionel hjælp eller forsøg selv

Der er heldigvis noget man kan gøre, for der er udviklet mange forskellige metoder til at få bugt med disse blinde rotter. Der er generelt set to ting du kan gøre. Den første er, at du kan investere i nogle fælder og så håbe på, at det giver pote og løser problemet. Det er dog sjældent sådan det forholder sig, men man kan altid prøve. Det andet alternativ er en del mere effektivt og går ud på, at man får professionel hjælp. Så er man sikker på, at problemet bliver fuldstændig løst og man ikke skal bøvle mere med det.

Vi anbefaler dig at kontakte Jydsk skadedyrsbekæmpelse hurtigst muligt, hvis du mangler professionel hjælp til at bekæmpe muldvarperne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *