Mangler du en bedemand i København eller i nærområdet?

I København er udvalget stort, når du skal vælge dig en bedemand til en begravelse af en af dine kære. Det kan være svært at finde en bedemand til en nogenlunde overkommelig pris. Derfor er der lavet denne lille guide til hvordan du nemt kan finde den bedemand, der passer til dine behov, samt en bedemand der tilbyder sin hjælp for penge der er til at betale, og hvilke ting du skal tage med i dine overvejelser, når du vælger bedemand.  Du kan selv vælge hvor meget hjælp du vil have til en begravelse, om du selv vil påtage dig alle opgaver og derfor ikke behøver en bedemand, og du kan vælge hvilke og hvor mange opgaver bedemanden skal påtage sig. En bedemand kan hjælpe dig med at få kisten leveret, hvis den døde skal have noget specielt tøj til at have på i kisten leveret eller hvis afdøde skal klædes på. Bedemanden kan samtidig hjælpe med at få leveret urnen eller få transporteret urnen til et krematorium. Prisen på hyring af en bedemand afhænger derfor af hvor meget hjælp du har behov for til begravelsen.

Hvilket budget passer til dit behov for en bedemands hjælp?

Afhængigt af hvilket budget der er til en begravelse, kan man vælge mere eller mindre hjælp fra en bedemands side. Det er dyrt lige fra start og starter som det billigste omkring de 6000 kr., men man skal normalt regne med ca. 12.000-19.000 kr. De fleste pårørende vælger derfor at få hjælp til de vigtigste ting og tager sig selv af de ting, som de kan overskue at tage sig af. Hvis du som pårørende har et lille budget til begravelsen skal du regne med kun at få hjælp til det vigtigste eller simpelthen at fravælge dig betalt hjælp. Det er nemlig ikke et krav, at man får hjælp i form af en bedemand, selvom det er normalen. Hvis du derimod har et større budget til rådighed for begravelsen, kan du vælge hjælp til alt lige fra levering af kisten, til at indrykke dødsannonce, samt bestilling og levering af gravsten, inskription, blomster, dekorationer, m.m.

Hvilke ting skal du tage med i dine overvejelser, når du vælger bedemand?

Det er svært at pege på én bedemand som værende den bedste i hele København og nærområdet, da det kommer an på dit behov. Bedemænd driver oftest ikke selvstændige, private firmaer, men findes på hjemmesider blandt forskellige bedemænd. Mange tænker først rent økonomimæssigt i forhold til hvad der virker mest fair, da det også er vigtigt at huske på at bedemænd er sælgere. Man skal samtidig tænke på hvad man får for pengene, hvor troværdige de virker, om man kan risikere at blive snydt og får ekstra pristillæg til noget, der i første omgang har set billigt og overkommeligt ud. Man kan risikere at underskrive nogle forkerte papirer, da man oftest skal underskrive en del ved bedemanden. Hvis man gør dette, kan man komme ud for at skulle betale ekstra omkostninger som man ikke har regnet med i sit budget for begravelsen. Man skal samtidig være opmærksom på at undersøge mulighederne for tilskud, hvor man kan få en stor del af sit budget dækket.

Kilde: http://bedemandsforretningenpaastriben.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *