Kreativiteten stortrives på Fyn

Fyn er blevet det store samlingssted for kreative sjæle og har nok lige nu rigtig god vind i sejlene på adskillige kreative fronter. Igennem historien har mange malere og kunsthåndværkere levet og arbejdet her og sådan er det blevet igen. Fyn har været hjemstavn for mangen en anerkendt billedkunstner og denne tradition er aldrig blevet brudt.

Kunstinteresserede kender Fyn og dens perlerække af gode oplevelser, der ikke bare kan findes i Odense men rundt omkring på hele øen. Kreativiteten stortrives i hver en krog og det skyldes især den skønne natur, de rimelige priser på boliger og ikke mindst den særlige ånd, som altid har hersket her.

Tager man til Fyn for at se kunst, så bliver man ikke lige færdig og derfor er området oplagt til en miniferie eller en forlænget weekend for alle slags kunstelskere, både dem der kun vil kigge, men også dem der gerne vil købe et værk med hjem. Lokale kunstnere sælger både deres værker i gallerier, men mange tager gerne imod besøg og sælger selv direkte fra staffeliet. For samlere eller folk der bare vil have noget nyt på væggene er mulighederne mange og der er noget ganske særligt  ved at tale med kunstneren selv, når man handler.

Søren arbejder som billedkunstner i Odense

Søren rykkede spontant rødderne op fra hovedstaden for 10 år siden og brød med det lidt lukkede og konkurrenceprægede kunstnermiljø her. Han havde forelsket sig i en kvinde i Odense og drog afsted med pensler og farver fra dag til dag. Kærligheden holdt ikke, men til gengæld indledte Søren en livslang affære med Fyn, hvor han arbejder som billedkunstner og har fået både stor anerkendelse og succes. Mange betragter ikke kunst som et arbejde, men det gør Søren og han knokler for sagen næsten i døgndrift i sit lille atelier midt i Odense. Vil man være billedkunstner må man være dedikeret og seriøs i sit virke. Talent og kreativitet rækker ikke, der må også en del flid og forretningssans til, hvis man vil leve af at være billedkunstner.

Et par gange om året vender Søren tilbage til sit gamle galleri i hovedstaden med nye værker, men han sælger sine farverige abstrakte malerier flere steder. En del salg foregår på nettet, men mange kigger også personligt forbi for at se på malerierne. Søren nyder at møde sine kunder personligt, det tager en stor del af hans tid, men han vil alligevel ikke undvære denne kontakt. Hvert billede er næsten som et lille barn og meget svære at slippe og derfor glæder det Søren, at vide hos hvem de havner.

Oplev med egne øjne kunsten på Fyn

Hvis man gerne vil møde en aktiv og passioneret billedkunstner, som Søren eller andre, så er mulighederne fine på Fyn. Her er mange åbne atelierdøre, men det er som regel bedst at undersøge besøgstiden på nettet eller lave en decideret aftale, inden man møder op.

Kombiner eventuelt besøget med en tur på kunstmuseum. På en enkelt dag på Fyn kan man nå meget, men absolut ikke alt hvad øen har at byde på kunstnerisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *