Kabinescooter

En kabinescooter er ligesom en el-scooter, bare med en kabine på, så føreren er beskyttet mod vind og vejr. Rettere sagt er det en 3-hjulet scooter, som er indbygget i en kabine. Kabinescootere var især populære i 1950’erne og 1960’erne, og dengang blev de produceret i England, Tyskland og Italien. Dengang brugte man dog kabinescooteren på den måde at der kunne sidde flere passagerer i den, hvilket der dog ikke kan i dag. I dag bruges kabinescooteren af en helt anden målgruppe, og på en anden måde end i 1950’erne og 1960’erne.

Brugere af kabinescooteren

I dag bruges kabinescootere primært af ældre, eller af folk som har svært ved at bevæge sig rundt. Der findes både almindelige el-scootere med både 3 og 4 hjul, og derudover findes kabinescooteren, som er lavet for at beskytte brugeren mod regn og vind. Denne er især praktisk hvis man kører på veje hvor der er meget vind eller hvis man bruger den meget i vinterperioden.
I forhold til færdselsregler, er det ikke et krav at man har kørekort hvis man skal køre på en kabinescooter. Fartgrænsen for kabine- og el-scootere er nemlig 15 km. /t., og derfor betragtes man også som fodgænger eller cyklist i trafikken. Hvis man kører 0 – 6 km. /t betragtes man som fodgænger, og hvis man kører 6 – 15 km /t. betragtes man som cyklist og dermed er færdselsreglerne for cyklister gældende. Uanset hvor hurtigt man kører, er det ikke tilladt at køre på fortovet. I forhold til lys, er det kun påbudt at tænde det i lygtetændingstiden og derudover er hverken styrthjelm eller sikkerhedssele påbudt for brugere af el- og kabinescootere.

Find kabinescooter i København

Det er muligt at købe kabinescootere i det meste af landet, herunder også hovedstaden København. På en hjemmeside hvor der sælges kabinescootere kan man komme i kontakt med en sælger som sælger kabinescootere på Sjælland, og hvis man udfylder sine oplysninger kan man ønske at blive kontaktet, få et katalog eller få en fremvisning. Man kan både vælge at købe en kabinescooter, men også at leje den hvis man for eksempel kun har tænkt sig at bruge den i en vis periode. Når man køber eller lejer scooteren tilbyder virksomheden at tilpasse scooteren til kunden. Hvis man har en hund, kan de montere en krog på den ene armlæn, det er muligt at montere beslag til en trailer og hvis man har en rampe til at køre scooteren på plads, tilbyder de at tilpasse rampen.
Der er naturligvis forskel på, hvad de forskellige kabinescootere koster. Hjemmesiden har i øjeblikket to kabinescootere, hvor den ene har en pris på 39 900 kr. og den anden har en pris på 59 900 kr. Den billigste model har tre hjul, mens den dyrere model har 4 hjul. Virksomheden har også forskelligt tilbehør til kabinescootere som eksempelvis batterier og ladere, kurve, overtræk, ramper og seler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *