Juhhuu Første skoledag.

foerste-skoledag

Nu er første skoledag lige rundt om hjørnet. I sommerferien har der helt sikkert været en masse snak om, hvordan det nu bliver at starte i skole. Forventningerne er høje hos både voksne og børn. Ligesom hos voksne, kan børnene hurtigt føle et stort pres når de voksne hele tiden skal høre om hvordan man har det med skolestarten. Husk at holde lidt igen med spørgsmål og især om alle forventningerne. Den første skoledag er barnets dag og det vil være meget nemmere hvis alle de voksne holder lidt igen med de ellers velmenende spørgsmål og gode råd. Men det er svært at lade være, for skolestart er noget alle kan forholde sig til og har prøvet på et eller andet tidspunkt!!

Det er altid godt at fortælle sine egne skolehistorier, og man må gerne pynte lidt på det.

Altså dengang jeg startede i skole var alle i klassen lidt nervøse. Men så fortalte vores lærer at hun var endnu mere nervøs og slet ikke kunne sove inden den store dag. Og på selve dagen gik dagen helt stille og roligt og det var rigtig sjovt.

På selve dagen har barnet brug for at i tager det helt stille og roligt om morgenen. Er der mindre eller større søskende, så sørg for at få dem afleveret så der ikke er så travlt det er også en god ide i selv tager fri på selve dagen, hvis det er muligt. Når barnet så er færdigt men den første skoledag kan i tage en tur på cafe eller spise en is sammen, mens i taler om hvad der er sket. Måske fortæller jeres barn en hel masse, måske slet ingenting. Lad være med at presse på for oplysninger men tag i stedet udgangspunkt i det i får at vide. Man kan også stille et par generelle spørgsmål, såsom ” Hvem sad du ved siden af ?” ” Var der andre med flotte penalhus?” ”Var alle børnene glade?”

I perioden efter skolestart kan der komme en række reaktioner på alt det nye. Nogle reagerer lige med det samme, andre gør det lang tid efter. De fleste børn har dog en eller anden reaktion på, at skulle starte på noget helt nyt. Vi vil senere her på siden beskrive de forskellige reaktioner.

Læs mere om at starte i skole og de udfordringer der følger med på www.førsteskoledag.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *